Over mij

Mijn naam is Veronique Idzenga – Jansen, geboren in 1986 en woon sinds 2017 samen met mijn geregistreerd partner Tjipke in Hellevoetsluis. Voordat ik hier kwam wonen, was mijn thuis in Noord Brabant, omgeving Breda.

Sinds 2018 ben ik gestart als ondernemer met mijn schoonheidssalon Helius Beauty.
Let it be – Soundhealing is daar in 2020 bijgekomen.
Om het wat makkelijker te maken zijn Helius Beauty en Let it be per januari 2022 verder gegaan onder één naam: PureBalans.

Sinds 2022 ben ik gediplomeerd orthomoleculair therapeut en in op dit moment bezig met de opleiding tot counselor, waarmee ik graag mensen ondersteun om hun gezondheid en welzijn in eigen hand te nemen.

Gezondheid en welzijn is altijd al een passie van mij geweest, ik ben eerder in de apotheek werkzaam geweest als gediplomeerd apothekersassistente, maar daar werd mij duidelijk dat ik mijzelf meer thuis voel bij een holistische benadering.  

Zelf heb ik in 2016 een eerste burn-out doorgemaakt en in 2017 een tweede. Er zat iets meer dan een jaar tussen, achteraf gezien had ik natuurlijk beter moeten herstellen van de eerste burn-out. Maar doordat er ontzettend veel van me verwacht werd en ik dacht “het gaat wel weer”, ging ik weer aan het werk. Bij de tweede burn-out had ik heftige angst en paniekaanvallen, en deze keer duurde ook veel langer dan de eerste. Ik was mezelf totaal kwijt en had geen idee meer wat ik leuk vond. Door te gaan kijken waar mijn klachten vandaan kwamen en dat wat ik tegenkwam ook ging (h)erkennen en verwerken klom ik langzaam uit het dal. Ook het aanpassen van mijn leefstijl en voeding heeft mij erg goed geholpen en door middel van extra suppletie ervaarde ik significante verbeteringen.

De ervaringen die ik heb wil ik anderen ondersteunen om af te rekenen met stress en burn-out gerelateerde klachten. Ik heb mij dan ook gespecialiseerd in deze behandel protocollen vanuit de orthomoleculaire geneeskunde.

Daarbij hebben klankschaal- sessies en behandelingen mij de rust gegeven die ik nodig had om mezelf naar binnen te richten. Ik kwam met klankschalen in aanraking bij een saunacomplex, waar klankschalensessies gegeven werden waarbij verschillende instrumenten ten gehore werden gebracht en het effect op mij was groot. Ik had vaker geprobeerd te mediteren vóór dat moment, maar tevergeefs. Door de trilling en klanken kwam ik veel makkelijker in meditatieve stand en ik kwam daardoor écht tot rust. Daarna heb ik heel vaak een klanksessie ervaren. De werking was elke keer weer anders voor mij; soms diepe ontspanning, soms onrust, maar ook kon ik inzichten verkrijgen door de sessies.

En toen ik eenmaal ontdekt had dat klankschalen heel breed ingezet kunnen worden en kunnen zorgen voor heling op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch vlak heb ik besloten om de opleiding tot Soundhealer te volgen bij Happynings te Breda. In Juni 2021 heb ik mijn diploma behaald.

Mijn kernwoorden zijn liefde, heling, bewustzijn, creativiteit en holisme.

De diepe dalen maar ook de grote hoogtes die ik tot nu toe ervaren heb helpen mij de reis van anderen nog beter te (h)erkennen. Door mijn ervaringen en kennis in te zetten ondersteun ik jou graag door middel van leefstijl adviezen en soundhealing.

Het leven is een reis vol ervaringen en inspiratie!